Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.
Flaki jarzynowe z naleśnikami
pieczeń z pęczaku
* Czas przygotowania zupy 25 minut
* Czas przygotowania II dania 100 minut
Składniki:
cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.
Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.

Przygotowanie:
* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane
startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.<br> &lt;name type="prod"&gt;Flaki jarzynowe z naleśnikami&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;pieczeń z pęczaku&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 100 minut<br>Składniki:<br>cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.<br>Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.<br>&lt;page nr=6&gt;<br>Przygotowanie: <br>* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego