Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
wanilię, które dawały potrawom wspaniały smak, a człowiekowi potencję. I w taki oto sposób chęć użycia pchnęła świat na nowe tory. W poszukiwaniu krótszej drogi do Indii, po korzenie, odkryto przecież Amerykę.
W czasach nowożytnych wyrafinowanie stawało się coraz powszechniejsze. Wszystko, co służy miłości, w tym również kuchnia, rozwinęło się niebywale. Wykorzystywano najprzedniejsze, drogie produkty, np. kawior i komponować kulinarne arcydzieła. Świat zwariował na punkcie miłosnej kuchni. Na ten temat powstało mnóstwo prac naukowych i popularnych książek. My też chcemy przypomnieć niektóre przepisy, od antycznych poczynając. A więc kochajcie się, drodzy Czytelnicy, przy wyszukanym jedzeniu!

Ryba

Chińskie powiedzenie głosi, że "ryba
wanilię, które dawały potrawom wspaniały smak, a człowiekowi potencję. I w taki oto sposób chęć użycia pchnęła świat na nowe tory. W poszukiwaniu krótszej drogi do Indii, po korzenie, odkryto przecież Amerykę.<br>W czasach nowożytnych wyrafinowanie stawało się coraz powszechniejsze. Wszystko, co służy miłości, w tym również kuchnia, rozwinęło się niebywale. Wykorzystywano najprzedniejsze, drogie produkty, np. kawior i komponować kulinarne arcydzieła. Świat zwariował na punkcie miłosnej kuchni. Na ten temat powstało mnóstwo prac naukowych i popularnych książek. My też chcemy przypomnieć niektóre przepisy, od antycznych poczynając. A więc kochajcie się, drodzy Czytelnicy, przy wyszukanym jedzeniu!<br><br>&lt;tit&gt;Ryba&lt;/&gt;<br><br>Chińskie powiedzenie głosi, że "ryba
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego