Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zielenina
Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.
Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.
Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub
zielenina<br>Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.<br>Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.<br>Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.<br>Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego