Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zupy i wymieszać.
* Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Zupę posypać posiekaną natką i podawać ze zrumienionymi grzankami.

***
Składniki: 40 dag mortadeli lub mielonki, szklanka mąki, szklanka mleka, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, sól, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, olej, 2 jajka
Przygotowanie:
* Mortadelę obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry.
* Oddzielić żółtka od białek. Przesianą przez sito mąkę dokładnie wymieszać z mlekiem, żółtkami, solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec posiekaną natkę.
* Ciasto delikatnie wymieszać. Powinno ono mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto
zupy i wymieszać.<br>* Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Zupę posypać posiekaną natką i podawać ze zrumienionymi grzankami.<br>&lt;page nr=2&gt;<br>***<br>Składniki: 40 dag mortadeli lub mielonki, szklanka mąki, szklanka mleka, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, sól, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, olej, 2 jajka<br>Przygotowanie:<br>* Mortadelę obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry.<br>* Oddzielić żółtka od białek. Przesianą przez sito mąkę dokładnie wymieszać z mlekiem, żółtkami, solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec posiekaną natkę.<br>* Ciasto delikatnie wymieszać. Powinno ono mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego