Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pory, 1 plaster selera, 1,5 l wody, 2 goździki Kotanyi, posiekana natka pietruszki (poza sezonem świetnie nadaje się suszona pietruszka Kotanyi), makaron nitki, pieprz Kotanyi, Mix Warzywny Kotanyi
1. Obrane i opłukane warzywa zagotować w wodzie dodając goździki, pieprz i przyprawę Mix Warzywny Kotanyi.
2. Do gorącego wywaru wrzucić oczyszczonego kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 min.
3. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.

Przyprawa do mięs
Stek z pieprzem
Składniki (na 4 porcje)
4 steki (każdy ok. 175g)
4 łyżeczki pieprzu zielonego całego Kotanyi
45 g masła
125 ml śmietany
Mix Warzywny Kotanyi
1. Steki
pory, 1 plaster selera, 1,5 l wody, 2 goździki &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;, posiekana natka pietruszki (poza sezonem świetnie nadaje się suszona pietruszka &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;), makaron nitki, pieprz &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;, Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>1. Obrane i opłukane warzywa zagotować w wodzie dodając goździki, pieprz i przyprawę Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;.<br>2. Do gorącego wywaru wrzucić oczyszczonego kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 min.<br>3. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.<br>&lt;gap&gt;<br>Przyprawa do mięs<br>Stek z pieprzem<br>Składniki (na 4 porcje)<br>4 steki (każdy ok. 175g)<br>4 łyżeczki pieprzu zielonego całego &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>45 g masła<br>125 ml śmietany<br>Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>1. Steki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego