Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 31
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Festiwal "Kasprowym" - Były pierogi - czas na lody

Wszyscy amatorzy lodów powinni ruszyć do hotelu "Kasprowy", gdzie odbywa się właśnie I Festiwal Lodowy. Impreza, która rozpoczęła się 1 sierpnia, potrwa do 25 sierpnia. W tym czasie smakosze mogą rozkoszować się mrożonymi deserami, podawanymi tam na 22 sposoby pod różnymi postaciami. Festiwal odbywa się równolegle także w hotelu "Giewont", gdzie lody serwuje się w 16 rodzajach.
Organizowanie kulinarnych festiwali w Kasprowym staje się tradycją. Przypomnijmy, że w maju tego roku miała tam miejsce podobna impreza, tyle że z pierogami w roli głównej.
- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało
Festiwal "Kasprowym" - Były pierogi - czas na lody&lt;/tit&gt;<br><br>Wszyscy amatorzy lodów powinni ruszyć do hotelu "Kasprowy", gdzie odbywa się właśnie I Festiwal Lodowy. Impreza, która rozpoczęła się 1 sierpnia, potrwa do 25 sierpnia. W tym czasie smakosze mogą rozkoszować się mrożonymi deserami, podawanymi tam na 22 sposoby pod różnymi postaciami. Festiwal odbywa się równolegle także w hotelu "Giewont", gdzie lody serwuje się w 16 rodzajach.<br>Organizowanie kulinarnych festiwali w Kasprowym staje się tradycją. Przypomnijmy, że w maju tego roku miała tam miejsce podobna impreza, tyle że z pierogami w roli głównej.<br>- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego