Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
miąższ w średniej wielkości kostkę.
Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.
W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.
Po usunięciu pestek pokrój oliwki
miąższ w średniej wielkości kostkę.<br>Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.<br>W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.<br>Po usunięciu pestek pokrój oliwki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego