Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.
Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.
Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.
RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika
odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.<br>Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.<br>Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego