Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 02.02 (28)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
gałkę muszkatołową. Zagnieść ciasto, ale bardzo krótko, żeby nie zrobiło się zbyt luźne.
Krewetki posiekać i przesmażyć na oliwie z selerem, chilli, imbirem i śmietaną, ostudzić.
Formować z ciasta płaty grubości ok. 2 mm i wycinać serca (musimy w tym celu przygotować szablony, mogą być z tektury), na każdy nakładamy odrobinę farszu smarujemy rozmąconym jajkiem i zlepiamy. Gotujemy 4 min we wrzącej osolonej wodzie.
Pozostałą część krewetek przesmażamy z cebulka i dodajemy śmietanę, curry i małą łyżeczkę masła, wyciskamy sok z połowy cytryny i wszystko układamy na talerzu.
I tak jak prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po
gałkę muszkatołową. Zagnieść ciasto, ale bardzo krótko, żeby nie zrobiło się zbyt luźne.<br>Krewetki posiekać i przesmażyć na oliwie z selerem, chilli, imbirem i śmietaną, ostudzić.<br>Formować z ciasta płaty grubości ok. 2 mm i wycinać serca (musimy w tym celu przygotować szablony, mogą być z tektury), na każdy nakładamy odrobinę farszu smarujemy rozmąconym jajkiem i zlepiamy. Gotujemy 4 min we wrzącej osolonej wodzie.<br>Pozostałą część krewetek przesmażamy z cebulka i dodajemy śmietanę, curry i małą łyżeczkę masła, wyciskamy sok z połowy cytryny i wszystko układamy na talerzu.<br>I tak jak prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego