Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
lub filecików helskich, 1 łyżka kaparów, 1/2 szklanki czarnych oliwek, 1 łyżeczka oregano lub bazylii zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól
Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub wina musi być więcej. Najlepszą kombinacją jest pół na pół pomidorów i przecieru. Dusić na małym ogniu, tak
lub filecików helskich, 1 łyżka kaparów, 1/2 szklanki czarnych oliwek, 1 łyżeczka oregano lub bazylii zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól<br>Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub wina musi być więcej. Najlepszą kombinacją jest pół na pół pomidorów i przecieru. Dusić na małym ogniu, tak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego