solą, pieprzem, gałką muszkatołową i jeszcze raz zmiksować.<br>Papryki napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Po upieczeniu można zdjąć ze strąków oddzielającą się skórkę.<br>Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać, rozkroić, wybrać pestki, a miąższ zmiksować z czosnkiem, solą i oliwą, po czym przetrzeć przez sito.<br>Ostudzone papryki pokroić w cienkie plastry i ułożyć w sosie.<br><br><tit1>KREM Z ZIELONEJ FASOLKI Z WANILIĄ</tit1><br>75 dag zielonej fasolki szparagowej, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki masła, 1 cebula (10 dag), sól, pieprz<br>Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na połowie masła. Dodać fasolkę