zastąpić ją inną odmianą), kilkanaście winogron, 6-7 suszonych fig, kilka suszonych moreli, 2-3 łyżki uprażonych płatków migdałowych pół łyżki oliwy z oliwek, pół szklanki śmietanki jogurtowej, 1/3 łyżeczki curry, czarny pieprz, odrobina cukru<br>Przygotowanie<br>* umyj kapustę i drobniutko ją poszatkuj, po czym przesyp do miski i polej oliwą z oliwek.<br>* Obierz grejpfrut i podziel go na kawałeczki. Posyp odrobiną cukru i zostaw na chwilę, by puścił sok.<br>* Figi i morele pokrój w cienkie paski, umyte winogrona w plasterki.<br>* W misie sałatkowej delikatnie wymieszaj składniki owocowe razem z kapustą pekińską.<br>* Nie zapomnij o rodzynkach.<br>* Curry i pieprz dodaj do