Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
2/3 szklanki kremówki, 10 dag startego parmezanu, 3 ząbki czosnku, szczypta szafranu, 2 łyżki mąki, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, pieprz, sól, półtorej szklanki sosu pomidorowego z bazylią
szafran zaparzyć pogrzanym winem, wymieszać z masłem.
Łososia pokroić w kostkę 1 x 1 cm, oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać obrane ze skory i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotować na małym ogniu kilka minut.
Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlać sos pomidorowy (przepis - patrz lumache al pomodoro).
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową
2/3 szklanki kremówki, 10 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 3 ząbki czosnku, szczypta szafranu, 2 łyżki mąki, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, pieprz, sól, półtorej szklanki sosu pomidorowego z bazylią<br>szafran zaparzyć pogrzanym winem, wymieszać z masłem.<br>Łososia pokroić w kostkę 1 x 1 cm, oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać obrane ze skory i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotować na małym ogniu kilka minut.<br>Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlać sos pomidorowy (przepis - patrz &lt;name type="prod"&gt;lumache&lt;/&gt; al pomodoro).<br>Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego