Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
nie jest możliwe, wówczas wydaje się suche należności żywnościowe.
[...]
Podczas działań zaczepnych stosuje się żywienie sposobem mieszanym lub wyłącznie w postaci suchej należności żywnościowej. W celu zapewnienia właściwej organizacji żywienia żołnierzy podczas działań zaczepnych należy:
1) uzupełnić zapasy ruchome środków spożywczych, przede wszystkim w pododdziałach, zapewniając świeży chleb i utrwalony oraz odpowiednie ilości koncentratów spożywczych, zwłaszcza błyskawicznych;
2) wydać (uzupełnić) żołnierzom kuchenki indywidualne, paliwo i inne wyposażenie niezbędne do przyrządzania i spożywania posiłków;
3) skompletować sprzęt służby żywnościowej i zbadać jego stan techniczny;
4) żołnierzom pododdziałów czołgów zapewniać gotowane posiłki, dostarczane w termosach.
Posiłki przyrządza się i spożywa na postojach, podczas
nie jest możliwe, wówczas wydaje się suche należności żywnościowe. <br>[...]<br>Podczas działań zaczepnych stosuje się żywienie sposobem mieszanym lub wyłącznie w postaci suchej należności żywnościowej. W celu zapewnienia właściwej organizacji żywienia żołnierzy podczas działań zaczepnych należy: <br>1) uzupełnić zapasy ruchome środków spożywczych, przede wszystkim w pododdziałach, zapewniając świeży chleb i utrwalony oraz odpowiednie ilości koncentratów spożywczych, zwłaszcza błyskawicznych; <br>2) wydać (uzupełnić) żołnierzom kuchenki indywidualne, paliwo i inne wyposażenie niezbędne do przyrządzania i spożywania posiłków; <br>3) skompletować sprzęt służby żywnościowej i zbadać jego stan techniczny; <br>4) żołnierzom pododdziałów czołgów zapewniać gotowane posiłki, dostarczane w termosach. <br>Posiłki przyrządza się i spożywa na postojach, podczas
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego