Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj do nich kompot i cukier. Na końcu dodaj schłodzone, lekko tężejące galaretki. Jeszcze chwilę ubijaj.
2. Masę przelej do pucharków. Odstaw, aby stężała. Przed podaniem deser ozdób kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.

Zapiekanka
(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)
Produkty na 4 porcje:
1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.
2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę
galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj do nich kompot i cukier. Na końcu dodaj schłodzone, lekko tężejące galaretki. Jeszcze chwilę ubijaj.<br>2. Masę przelej do pucharków. Odstaw, aby stężała. Przed podaniem deser ozdób kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.<br>&lt;gap&gt; <br>Zapiekanka<br>(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)<br>Produkty na 4 porcje:<br>1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.<br>2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego