Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do zup mięsa i warzyw

Sałatka warzywna
Składniki (na 4 porcje)
450g pomidorów, 1/2 górka, 1 cebula, 4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego, 6 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki (poza sezonem świetnie nadaje się suszona pietruszka Kotanyi,
1/2 łyżeczki octu, Mix Warzywny Kotanyi, 1 ostra chili lub szczypiorek, pieprz czarny mielony Kotanyi
1. Skórkę u podstawy pomidorów naciąć na krzyż, włożyć je do salaterki, zalać wrzącą wodą n 1-2 min.
2. Kiedy skórka zacznie oddzielać się od miąższu, odcedzić pomidory i zanurzyć w zimnej wodzie. Zdjąć skórkę, pokroić drobno pomidory, usunąć pestki.
3. Ogórek
do zup mięsa i warzyw<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka warzywna<br>Składniki (na 4 porcje)<br>450g pomidorów, 1/2 górka, 1 cebula, 4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego, 6 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki (poza sezonem świetnie nadaje się suszona pietruszka &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;,<br>1/2 łyżeczki octu, Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;, 1 ostra chili lub szczypiorek, pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>1. Skórkę u podstawy pomidorów naciąć na krzyż, włożyć je do salaterki, zalać wrzącą wodą n 1-2 min.<br>2. Kiedy skórka zacznie oddzielać się od miąższu, odcedzić pomidory i zanurzyć w zimnej wodzie. Zdjąć skórkę, pokroić drobno pomidory, usunąć pestki.<br>3. Ogórek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego