Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
cm oraz średnicę daleko wykraczającą poza zwykłe nadwiślańskie standardy. Ilekroć odwiedzam ten lokal jedynym problemem staje się skonsumowanie go w całości, co przyznaję, nigdy mi się jeszcze nie udało.
Klasyczny Gordon blue to soczysty kawałek lekko klepanego filetu schabowego, tak zawiniętego, aby tworzył wnętrze wypełnione najwyższej klasy szynką z dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.
I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i
cm oraz średnicę daleko wykraczającą poza zwykłe nadwiślańskie standardy. Ilekroć odwiedzam ten lokal jedynym problemem staje się skonsumowanie go w całości, co przyznaję, nigdy mi się jeszcze nie udało.<br>Klasyczny Gordon blue to soczysty kawałek lekko klepanego filetu schabowego, tak zawiniętego, aby tworzył wnętrze wypełnione najwyższej klasy szynką z dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.<br>I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego