Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
155 kcal
10 dużych dojrzałych pomidorów,
5 marchewek,
4 ząbki czosnku,
100 g śmietany lub majonezu,
100 g łuskanych orzechów włoskich,
sól,
cukier do smaku,
natka pietruszki,
kilka liści sałaty
Pomidory dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.
Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).
Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę
155 kcal<br>10 dużych dojrzałych pomidorów,<br>5 marchewek,<br>4 ząbki czosnku,<br>100 g śmietany lub majonezu,<br>100 g łuskanych orzechów włoskich,<br>sól,<br>cukier do smaku,<br>natka pietruszki,<br>kilka liści sałaty<br>Pomidory dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.<br>Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).<br>Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.<br>Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego