Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
sposobu i otworzyć. Wyjąć ostrygi, ułożyć na sicie i osączyć - sok pozostawić. Szalotkę opłukać, bardzo drobno posiekać i poddusić 3 min na małym ogniu w połowie masła. Dodać sok z ostryg i szampan.
Nad rondlem z sokiem ustawić sito z ostrygami i lekko podgrzewać sok na bardzo małym ogniu. Przełożyć ostrygi do połówek muszli, ułożyć na talerzach na grubej soli i lekko je podgrzewać w otwartym piekarniku około 1 min. W tym czasie dodać resztę masła do soku z szampanem i lekko ubić. Ostrygi popieprzyć i polać sosem.
Podawać gorące z bagietką.
(6 porcji) E.G.

Mule w sałatce
2 opakowania
sposobu i otworzyć. Wyjąć ostrygi, ułożyć na sicie i osączyć - sok pozostawić. Szalotkę opłukać, bardzo drobno posiekać i poddusić 3 min na małym ogniu w połowie masła. Dodać sok z ostryg i szampan.<br>Nad rondlem z sokiem ustawić sito z ostrygami i lekko podgrzewać sok na bardzo małym ogniu. Przełożyć ostrygi do połówek muszli, ułożyć na talerzach na grubej soli i lekko je podgrzewać w otwartym piekarniku około 1 min. W tym czasie dodać resztę masła do soku z szampanem i lekko ubić. Ostrygi popieprzyć i polać sosem.<br>Podawać gorące z bagietką.<br>(6 porcji) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Mule w sałatce&lt;/tit1&gt;<br>2 opakowania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego