pieprz,<br>2 łyżki oleju, <br>odrobina mąki,<br>koperek,<br>natka pietruszki,<br>liście sałaty,<br>pomidor<br>Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.<br>Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem zalej kawałki ryby. Pozostaw je w marynacie około 30-40 minut.<br>Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.<br>Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz