Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
się tu pod uwagę naturalne żywienie drobiu (bez udziału mieszanek paszowych), jak również naturalne jego zapłodnienie. Jaja nie zapłodnione są biologicznie martwe i dlatego nie należy ich stosować w diecie makrobiotycznej. Jajko zapłodnione można łatwo rozpoznać po tym, że jest małe i posiada charakterystyczny kształt: z jednego "bieguna" ma kształt owalny, z drugiego - bardziej spiczasty.



Makrobiotyka nie zaleca produktów nabiałowych, ale je dopuszcza, dlatego należy pamiętać o ograniczeniach ilościowych.
Oznacza to, że spośród produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso, ryby, jaja, mleko, sery - w pożywieniu należy uwzględnić tylko jeden z wymienionych wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji
się tu pod uwagę naturalne żywienie drobiu (bez udziału mieszanek paszowych), jak również naturalne jego zapłodnienie. Jaja nie zapłodnione są biologicznie martwe i dlatego nie należy ich stosować w diecie makrobiotycznej. Jajko zapłodnione można łatwo rozpoznać po tym, że jest małe i posiada charakterystyczny kształt: z jednego "bieguna" ma kształt owalny, z drugiego - bardziej spiczasty.<br><br>&lt;gap&gt;<br><br>Makrobiotyka nie zaleca produktów nabiałowych, ale je dopuszcza, dlatego należy pamiętać o ograniczeniach ilościowych.<br>Oznacza to, że spośród produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso, ryby, jaja, mleko, sery - w pożywieniu należy uwzględnić tylko jeden z wymienionych wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego