Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 11.02
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
Dobry pączek nie może być "opity" tłuszczem. Żeby tak się nie stało, do ciasta trzeba dać odpowiednią ilość jaj. Każda z cukierni ma swoją, pilnie strzeżoną, recepturę na tłustoczwartkowy przysmak. Warto zrobić krótki test: pączki kupione w kilku cukierniach można położyć na kawałku kartonu lub zwykłej, białej kartce papieru. Ten pączek, pod którym zostanie największa plama tłuszczu, był zrobiony z najgorszego ciasta. - Tej jednej nocy produkujemy największą liczbę pączków w roku, aż trudno to policzyć. Będzie na pewno kilka tysięcy - mówi pani Szymańska. Zapewnia też, że choć wspólnie z pracownikami przez całą noc smaży pączki, nie czuje przesytu i w Tłusty
Dobry pączek nie może być "opity" tłuszczem. Żeby tak się nie stało, do ciasta trzeba dać odpowiednią ilość jaj. Każda z cukierni ma swoją, pilnie strzeżoną, recepturę na tłustoczwartkowy przysmak. Warto zrobić krótki test: pączki kupione w kilku cukierniach można położyć na kawałku kartonu lub zwykłej, białej kartce papieru. Ten pączek, pod którym zostanie największa plama tłuszczu, był zrobiony z najgorszego ciasta. - Tej jednej nocy produkujemy największą liczbę pączków w roku, aż trudno to policzyć. Będzie na pewno kilka tysięcy - mówi pani Szymańska. Zapewnia też, że choć wspólnie z pracownikami przez całą noc smaży pączki, nie czuje przesytu i w Tłusty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego