Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fokus. Poznać i zrozumieć świat
Nr: 11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok wydania: 2003
do kraju przeznaczenia (importera). By nie straciły po drodze swoich walorów, pali się je dopiero na miejscu.

Nasiona w stanie surowym mają kolor zielony i można przez dłuższy czas przechowywać je w suchym miejscu. Nie wpływa to wcale na ich jakość. Fantastyczny smak i aromat jest wydobywany dopiero podczas procesu palenia, który jest prawdziwą sztuką. Ziarna ogrzewane są do temperatury ok. 200-300 °C. Od tego, jak długo poddawane są wysokiej temperaturze, zależy później ich wygląd i przede wszystkim - smak.

Palenie jasne trwa tylko siedem minut. Ziarna zaczynają podskakiwać (niczym popcorn), podwaja się ich wielkość, przybierają barwę cynamonu. Powierzchnia ziarna pozostaje
do kraju przeznaczenia (importera). By nie straciły po drodze swoich walorów, pali się je dopiero na miejscu. <br><br>Nasiona w stanie surowym mają kolor zielony i można przez dłuższy czas przechowywać je w suchym miejscu. Nie wpływa to wcale na ich jakość. Fantastyczny smak i aromat jest wydobywany dopiero podczas procesu palenia, który jest prawdziwą sztuką. Ziarna ogrzewane są do temperatury ok. 200-300 °C. Od tego, jak długo poddawane są wysokiej temperaturze, zależy później ich wygląd i przede wszystkim - smak.<br><br>Palenie jasne trwa tylko siedem minut. Ziarna zaczynają podskakiwać (niczym popcorn), podwaja się ich wielkość, przybierają barwę cynamonu. Powierzchnia ziarna pozostaje
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego