Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 23
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
nagraniowej w podłej firmie fonograficznej. Całość podprawiono bułgarskim przecierem pomidorowym, teraz strzelam - 20-procentowym. To nie było nawet złe.
Zjadłszy zupę, zająłem się na poważnie studiowaniem karty w poszukiwaniu strawy, która wstrząsnęłaby moimi trzewiami w sposób równie pozytywny. Z dań gotowych firma "7 kotów" poleca np. gulasz wołowy 8 zł, paprykarz cielęcy za 7 zł, pierogi z mięsem w tej samej cenie. Szukałem wytrwale dalej wśród dań na zamówienie: sznycel cielęcy po wiedeńsku 12 zł, eskalopki cielęce też 12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i
nagraniowej w podłej firmie fonograficznej. Całość podprawiono bułgarskim przecierem pomidorowym, teraz strzelam - 20-procentowym. To nie było nawet złe.<br>Zjadłszy zupę, zająłem się na poważnie studiowaniem karty w poszukiwaniu strawy, która wstrząsnęłaby moimi trzewiami w sposób równie pozytywny. Z dań gotowych firma "7 kotów" poleca np. gulasz wołowy 8 zł, paprykarz cielęcy za 7 zł, pierogi z mięsem w tej samej cenie. Szukałem wytrwale dalej wśród dań na zamówienie: sznycel cielęcy po wiedeńsku 12 zł, eskalopki cielęce też 12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego