Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do rąk. Dodaj olej i jeszcze raz zagnieć. Rozwałkuj cienki płat ciasta, upiecz na płaskiej blasze.
Obraną cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie rodzaje rozdrobnionego sera, mleko, dopraw do smaku i zmiksuj na jednolitą masę.
Osączoną paprykę konserwową pokrój w cienkie paseczki papryki, liście sałaty i zwiń wszystko w ciasny rulon. Owiń go w folie spożywczą i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie ostrym nożem pokrój roladę w średniej grubości plastry. Przełóż na płaski półmisek i udekoruj natka pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem, liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów oraz papryki
do rąk. Dodaj olej i jeszcze raz zagnieć. Rozwałkuj cienki płat ciasta, upiecz na płaskiej blasze.<br>Obraną cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie rodzaje rozdrobnionego sera, mleko, dopraw do smaku i zmiksuj na jednolitą masę.<br>Osączoną paprykę konserwową pokrój w cienkie paseczki papryki, liście sałaty i zwiń wszystko w ciasny rulon. Owiń go w folie spożywczą i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie ostrym nożem pokrój roladę w średniej grubości plastry. Przełóż na płaski półmisek i udekoruj natka pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem, liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów oraz papryki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego