Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i osuszoną bazylię, parmezan, orzeszki, obrane ząbki czosnku i sól utrzeć w moździerzu lub zmiksować na gładką masę i, nadal ucierając lub miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.
WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach
i osuszoną bazylię, &lt;name type="prod"&gt;parmezan&lt;/&gt;, orzeszki, obrane ząbki czosnku i sól utrzeć w moździerzu lub zmiksować na gładką masę i, nadal ucierając lub miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.<br>WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego