Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na bakaliowe 1 porcję ciasta zagnieć z rozdrobnionymi bakaliami, uformować placuszki, piec jak ślimaczki, na kulki i romby 2 porcje ciast wymieszać z twarogiem, z połowy uformować kulki, resztę rozwałkować i pokroić na romby, usmażyć w głębokim tłuszczu, n języczki ciasto wylewać łyżeczka cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, piec 5-10 min w temperaturze 180oC.
Strucla z bakaliami
Składniki:

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać połowę mąki, wymieszać, odstawić w cieple miejsce do wyrośnięcia, żółtka zetrzeć z resztą cukru, gdy ciasto podwoi objętość, dodać żółtka, 1 białko, resztę mąki, wyrobić, gdy zacznie odstawać od ręki, dodać
na bakaliowe 1 porcję ciasta zagnieć z rozdrobnionymi bakaliami, uformować placuszki, piec jak ślimaczki, na kulki i romby 2 porcje ciast wymieszać z twarogiem, z połowy uformować kulki, resztę rozwałkować i pokroić na romby, usmażyć w głębokim tłuszczu, n języczki ciasto wylewać łyżeczka cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, piec 5-10 min w temperaturze 180oC.<br>Strucla z bakaliami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać połowę mąki, wymieszać, odstawić w cieple miejsce do wyrośnięcia, żółtka zetrzeć z resztą cukru, gdy ciasto podwoi objętość, dodać żółtka, 1 białko, resztę mąki, wyrobić, gdy zacznie odstawać od ręki, dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego