Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
lub foremką wykroić z chleba okrągłe ciastka. Zanurzyć je w 50 g roztopionego mała, włożyć do formy z wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.
2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.
3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia
lub foremką wykroić z chleba okrągłe ciastka. Zanurzyć je w 50 g roztopionego mała, włożyć do formy z wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.<br>2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.<br>3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego