Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zalety zdrowotne, do czego i jak je dodawać.


OBIADY GOTOWE w 30 minut

Schabowy pieczony

Schab opłukać, pokroić na 4 plastry skropić winem, odstawić na 30 min położyć na natłuszczonej olejem folii aluminiowej, oprószyć jarzynką i pieprzem, skropić olejem, szczelnie zwinąć w folię, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190oC, piec ok. 30 minut, pieczone kotlety oprószyć mieloną papryką, podawać z makaronem i surówką, np. z papryki i cebuli.

Kapitański omlet z bekonem

Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić
zalety zdrowotne, do czego i jak je dodawać.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;OBIADY GOTOWE w 30 minut&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Schabowy pieczony&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Schab opłukać, pokroić na 4 plastry skropić winem, odstawić na 30 min położyć na natłuszczonej olejem folii aluminiowej, oprószyć jarzynką i pieprzem, skropić olejem, szczelnie zwinąć w folię, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190oC, piec ok. 30 minut, pieczone kotlety oprószyć mieloną papryką, podawać z makaronem i surówką, np. z papryki i cebuli.<br><br>&lt;tit&gt;Kapitański omlet z bekonem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego