zalety zdrowotne, do czego i jak je dodawać.<br><gap><br><br><tit>OBIADY GOTOWE w 30 minut</><br><br><tit>Schabowy pieczony</><br><gap><br>Schab opłukać, pokroić na 4 plastry skropić winem, odstawić na 30 min położyć na natłuszczonej olejem folii aluminiowej, oprószyć jarzynką i pieprzem, skropić olejem, szczelnie zwinąć w folię, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190oC, piec ok. 30 minut, pieczone kotlety oprószyć mieloną papryką, podawać z makaronem i surówką, np. z papryki i cebuli.<br><br><tit>Kapitański omlet z bekonem</><br><gap><br>Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić