Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Po dodaniu w ten sposób połowy oliwy, resztę można wlać cienkim, jednostajnym strumieniem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić. Ryby dobrze wypłukać, wnętrze każdej posypać 1 łyżeczką "Grill - przyprawa do mięs - Ziołowa" i skropić sokiem z cytryny. Skórkę posmarować oliwą. Ryby kolejno umieszczać w uchwycie do grillowania ryb i piec na ruszcie po ok. 5 min z każdej strony (można również ułożyć w wysmarowanej oliwą brytfance i upiec w piekarniku). Podawać z sosem, gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i dowolną sałatką z surowych warzyw.
Pieczona papryka faszerowana
Danie dla 4-6 osób
Składniki:
4 papryki, 4 łyżki kukurydzy z puszki, 3
Po dodaniu w ten sposób połowy oliwy, resztę można wlać cienkim, jednostajnym strumieniem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić. Ryby dobrze wypłukać, wnętrze każdej posypać 1 łyżeczką "Grill - przyprawa do mięs - Ziołowa" i skropić sokiem z cytryny. Skórkę posmarować oliwą. Ryby kolejno umieszczać w uchwycie do grillowania ryb i piec na ruszcie po ok. 5 min z każdej strony (można również ułożyć w wysmarowanej oliwą brytfance i upiec w piekarniku). Podawać z sosem, gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i dowolną sałatką z surowych warzyw.<br>Pieczona papryka faszerowana<br>Danie dla 4-6 osób<br>Składniki: <br>4 papryki, 4 łyżki kukurydzy z puszki, 3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego