Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny
Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po 15 minutach mięso polać sokiem z pomarańczy, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele.
Kurczaka podawać z ugotowanymi na parze brokułami, z sokiem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Steki w paprykowym sosie

600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki
ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny<br>Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po 15 minutach mięso polać sokiem z pomarańczy, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele.<br>Kurczaka podawać z ugotowanymi na parze brokułami, z sokiem i ewentualnie solą oraz pieprzem.<br>Steki w paprykowym sosie<br>&lt;gap&gt;<br>600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego