Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
cennych składników odżywczych i witamin.
Wymaga większej ilości wody i dłuższego gotowania niż ryż biały.
Szczególnie polecany przy sporządzaniu wykwintnych potraw w połączeniu z innymi gatunkami ryżu.
Pyszna Kuchnia
CENOS
Ryż Naturalny CENOS z fasolką i grzybami.
Danie dla 4 osób:
Składniki:
20 dag przeciętej, zielonej fasolki szparagowej, 20 dag pieczarek, 1 woreczek Ryżu Długoziarnistego CENOS, 1 woreczek Ryżu Naturalnego CENOS, 4 łyżki masła, 80 dag pokrojonych prażonych migdałów, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu.
Sposób wykonania:
Fasolkę gotuj ok. 10 min. rozgrzej masło w rondlu, dodaj grzyby i fasolkę. Smaż na małym ogniu
cennych składników odżywczych i witamin.<br>Wymaga większej ilości wody i dłuższego gotowania niż ryż biały.<br> Szczególnie polecany przy sporządzaniu wykwintnych potraw w połączeniu z innymi gatunkami ryżu.<br>Pyszna Kuchnia <br>&lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Ryż Naturalny&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt; z fasolką i grzybami.<br>Danie dla 4 osób:<br>Składniki:<br>20 dag przeciętej, zielonej fasolki szparagowej, 20 dag pieczarek, 1 woreczek &lt;name type="prod"&gt;Ryżu Długoziarnistego&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;, 1 woreczek &lt;name type="prod"&gt;Ryżu Naturalnego&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;, 4 łyżki masła, 80 dag pokrojonych prażonych migdałów, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu.<br>Sposób wykonania:<br>Fasolkę gotuj ok. 10 min. rozgrzej masło w rondlu, dodaj grzyby i fasolkę. Smaż na małym ogniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego