Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę i surowe żółtko. Dokładnie wyrób rękami lub zmiksuj farsz na gładką, jednolitą masę.
Oczyszczone grzyby, mogą być pieczarki, pokrój w niewielkie plasterki. Drobno posiekaj cebule. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij na nim cebule, dodaj grzyby i smaż, aż wyparuje zawarta w nich woda. Cebulę z pieczarkami dodaj do farszu. Rolada zyska smaku, jeśli dodasz do niej drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.
Uformuj z farszu zgrabny wałek, do środka włóż ugotowane n twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w
mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę i surowe żółtko. Dokładnie wyrób rękami lub zmiksuj farsz na gładką, jednolitą masę.<br>Oczyszczone grzyby, mogą być pieczarki, pokrój w niewielkie plasterki. Drobno posiekaj cebule. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij na nim cebule, dodaj grzyby i smaż, aż wyparuje zawarta w nich woda. Cebulę z pieczarkami dodaj do farszu. Rolada zyska smaku, jeśli dodasz do niej drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.<br>Uformuj z farszu zgrabny wałek, do środka włóż ugotowane n twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego