Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ml bulionu i doprowadzić do wrzenia.
PRZYPRAWIANIE
Pod skórę na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.
O czym warto pamiętać:
Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.
Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.

Mikrofalówka
Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną
ml bulionu i doprowadzić do wrzenia.<br>PRZYPRAWIANIE<br>Pod skórę na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.<br>O czym warto pamiętać:<br>Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.<br>Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.<br>&lt;gap&gt;<br>Mikrofalówka<br>Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego