Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
szklanka tłustej śmietany,
1 łyżka deserowa cukru,
50 g startej czekolady,
150 g mandarynek z puszki
Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.
Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz
szklanka tłustej śmietany,<br>1 łyżka deserowa cukru,<br>50 g startej czekolady,<br>150 g mandarynek z puszki<br>Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.<br>Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego