Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kandyzowane,
czekolada do dekoracji
Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.
Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży
kandyzowane,<br>czekolada do dekoracji<br>Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.<br>Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego