Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
150 g gorzkiej czekolady, 130 g cukru pudru, 15 g masła, 150 g polówek orzechów włoskich
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem. Lekko ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z masą czekoladową, mąką i orzechami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.
Czekoladę na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z przetartym przez sito cukrem i masłem.
Ciasto pokroić na prostokątne kawałki. Polać polewą. Każdy kawałek przybrać połówką orzecha.
Kutia

150 g łuskanej pszenicy, 200 g maku, 3 szklanki mleka, 100 g migdałów, 1/2 kostki masła
150 g gorzkiej czekolady, 130 g cukru pudru, 15 g masła, 150 g polówek orzechów włoskich<br>Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem. Lekko ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z masą czekoladową, mąką i orzechami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.<br>Czekoladę na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z przetartym przez sito cukrem i masłem.<br>Ciasto pokroić na prostokątne kawałki. Polać polewą. Każdy kawałek przybrać połówką orzecha.<br>Kutia<br>&lt;gap&gt;<br>150 g łuskanej pszenicy, 200 g maku, 3 szklanki mleka, 100 g migdałów, 1/2 kostki masła
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego