Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.
Wielkanocny indyk
Składniki:
2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2 garści obranych ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.
Przygotowanie
Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.
Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy
roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.<br>&lt;tit&gt;Wielkanocny indyk&lt;/&gt;<br>Składniki:<br>2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2 garści obranych ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.<br>Przygotowanie<br>Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego