Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.
Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.
Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.
Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem
podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.<br>Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.<br>Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.<br>Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.<br>Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego