Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.
DOBRE RADY
PODROBY
ZAPIEKANE SERCA

2 wieprzowe lub wolowe serca,
150 g wędzonego boczku lub słoniny,
50 g masła,
1 cebul,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
odrobin mąki,
3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,
1 cytryn
Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.
Słoninę lub boczek pokrój w
Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>ZAPIEKANE SERCA<br>&lt;gap&gt;<br>2 wieprzowe lub wolowe serca,<br>150 g wędzonego boczku lub słoniny,<br>50 g masła,<br>1 cebul,<br>5 ziarenek czarnego pieprzu,<br>odrobin mąki,<br>3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,<br>1 cytryn<br>Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.<br>Słoninę lub boczek pokrój w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego