Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
waza do zup.
Naczynia muszą być wcześniej dobre ogrzane, ponieważ makaron bardzo szybko ostygnie.
Do nakładania na talerze podajemy specjalną łyżkę lub szczypce (do długich makaronów), z których makaron się nie wymyka i nie zsuwa. Można je kupić w sklepach z drobiazgami kuchennymi i w supermarketach.
Włosi zaliczają pastę do pierwszych dań, podobnie jak zupy i risotta, podaj ją więc przed daniem głównym, ale my śmiało możemy pozostać przy naszym zwyczaju podawania makaronów na drugie danie.
Spaghetti aglio e olio
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
40 dag spaghetti,
4 ząbki czosnku,
1/3 szklanki oliwy,
łyżka natki pietruszki,
pieprz, sól
WARTO WIEDZIEĆ
waza do zup.<br>Naczynia muszą być wcześniej dobre ogrzane, ponieważ makaron bardzo szybko ostygnie.<br>Do nakładania na talerze podajemy specjalną łyżkę lub szczypce (do długich makaronów), z których makaron się nie wymyka i nie zsuwa. Można je kupić w sklepach z drobiazgami kuchennymi i w supermarketach.<br>Włosi zaliczają pastę do pierwszych dań, podobnie jak zupy i risotta, podaj ją więc przed daniem głównym, ale my śmiało możemy pozostać przy naszym zwyczaju podawania makaronów na drugie danie.<br>Spaghetti aglio e olio<br>Spaghetti z oliwą i czosnkiem<br>40 dag spaghetti,<br>4 ząbki czosnku,<br>1/3 szklanki oliwy,<br>łyżka natki pietruszki,<br>pieprz, sól<br>WARTO WIEDZIEĆ
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego