Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wyszorować gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie półplastry. Przed podaniem deser polać sosem i przybrać pomarańczami.
(4 porcje)

SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI
35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz
Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło
wyszorować gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie półplastry. Przed podaniem deser polać sosem i przybrać pomarańczami.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI&lt;/tit1&gt;<br>35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz<br>Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego