dużą kostkę, a na nie glazurowane warzywa.<br><br><tit>Mostek cielęcy faszerowany</><br>1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini<br>60 g selera, 60 g marchwi, 4 kromki bułki<br>4 łyżki stołowe tartego sera, 3 jajka <br>8 łyżek stołowych oliwy <name type="prod">Carbonell</><br>1 szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku<br>rozmaryn, szałwia, tymianek<br>natka pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić farszem.<br>Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.<br>W