Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec posiekaną natkę.
* Ciasto delikatnie wymieszać. Powinno ono mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto na naleśniki.
* Plastry mortadeli maczać w cieście, następnie smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron, na rumiano. Podawać z pikantną surówką ze świeżych warzyw lub z kiszoną kapustą.

W królestwie makaronu i ryżu
Ryz i makaron to nie tylko doskonałe dodatki do zup oraz mięsa, ale także podstawa wielu smakowitych i pożywnych dań. Można do nich dodawać warzywa, wędliny lub ser, a także aromatyczne swieże lub suszone zioła.
Zupa pomidorowa
solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec posiekaną natkę.<br>* Ciasto delikatnie wymieszać. Powinno ono mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto na naleśniki.<br>* Plastry mortadeli maczać w cieście, następnie smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron, na rumiano. Podawać z pikantną surówką ze świeżych warzyw lub z kiszoną kapustą.<br>&lt;page nr=3&gt;<br>&lt;tit&gt;W królestwie makaronu i ryżu&lt;/&gt;<br>Ryz i makaron to nie tylko doskonałe dodatki do zup oraz mięsa, ale także podstawa wielu smakowitych i pożywnych dań. Można do nich dodawać warzywa, wędliny lub ser, a także aromatyczne swieże lub suszone zioła.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa pomidorowa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego