ułóż warstwowo na płaskim okrągłym półmisku. Masy twarogowe możesz układać w dowolnej kolejności.<br>Udekoruj danie malutkimi listkami sałaty, plasterkami rzodkiewek i gałązkami pietruszki lub koperku.<br>Mozaikę twarożkową podawaj jako przekąskę bądź danie kolacyjne. Wybornie smakuje z chrupiącymi, gorącymi tostami lub ciemnym pieczywem.<br>RADA: jeśli chcesz, by przekąska twarogowa była bardziej pikantna, do masy z zieleniną możesz dodać przetarty przez praskę czosnek.<br>WARZYWA<br><name type="prod">SAŁATKA "ATENY"</><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 40 min 143 kcal<br>2 pomidory,<br>50 g fasolki szparagowej<br>(może być mrożona),<br>2 ziemniaki,<br>50 g oliwy z oliwek,<br>odrobina octu,<br>10 oliwek,<br>koperek, natka pietruszki,<br>szczypiorek,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do