gorącą zupą.<br>RADA: zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli 20-25 minut prze końcem gotowania włożysz do niej kilka liści selera.<br><tit>DOBRE RADY</><br>RYBY<br>SZASZŁYKI Z OKONIA<br><gap><br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal<br>1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),<br>5 łyżek stołowych czystej wódki,<br>5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,<br>5-6 ząbków czosnku,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 łyżki oleju, <br>odrobina mąki,<br>koperek,<br>natka pietruszki,<br>liście sałaty,<br>pomidor<br>Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo