Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gorącą zupą.
RADA: zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli 20-25 minut prze końcem gotowania włożysz do niej kilka liści selera.
DOBRE RADY
RYBY
SZASZŁYKI Z OKONIA

Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal
1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),
5 łyżek stołowych czystej wódki,
5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,
5-6 ząbków czosnku,
sól,
czarny mielony pieprz,
2 łyżki oleju,
odrobina mąki,
koperek,
natka pietruszki,
liście sałaty,
pomidor
Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo
gorącą zupą.<br>RADA: zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli 20-25 minut prze końcem gotowania włożysz do niej kilka liści selera.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>RYBY<br>SZASZŁYKI Z OKONIA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal<br>1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),<br>5 łyżek stołowych czystej wódki,<br>5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,<br>5-6 ząbków czosnku,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 łyżki oleju, <br>odrobina mąki,<br>koperek,<br>natka pietruszki,<br>liście sałaty,<br>pomidor<br>Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego