Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smarowania naczynia
dokładnie umytego kabaczka (jeśli jest młody i m delikatną skórkę, nie obieraj go) przekrój wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny) zetrzyj n tarce z dużymi otworami, dodaj do niego drobno posiekane lub zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki
smarowania naczynia<br>dokładnie umytego kabaczka (jeśli jest młody i m delikatną skórkę, nie obieraj go) przekrój wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny) zetrzyj n tarce z dużymi otworami, dodaj do niego drobno posiekane lub zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego