Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 30
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
pogryźć, ale potraktowałem je jako nowe doświadczenie na kulinarnej niwie.
Z dań innych Gąsienica-Daniel umie przyrządzać: jajecznicę za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.
Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet de Vollailé 10 zł, kiełbasa - 5 zł, szaszłyk wieprzowy 10 zł, pstrąg 4 zł/10 dkg oraz golonka w cenie 3 zł za taką samą porcję. Te proste propozycje uzupełniają dodatki w postaci ryżu i frytek oraz kapusta zasmażana, ogórek konserwowy
pogryźć, ale potraktowałem je jako nowe doświadczenie na kulinarnej niwie.<br>Z dań innych Gąsienica-Daniel umie przyrządzać: jajecznicę za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.<br>Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet &lt;foreign&gt;de Vollailé&lt;/&gt; 10 zł, kiełbasa - 5 zł, szaszłyk wieprzowy 10 zł, pstrąg 4 zł/10 dkg oraz golonka w cenie 3 zł za taką samą porcję. Te proste propozycje uzupełniają dodatki w postaci ryżu i frytek oraz kapusta zasmażana, ogórek konserwowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego