Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
proszkiem do pieczenia, pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, dodać do ciasta, rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy, wymieszać, dużą łyżką wykładać ciasto na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, piec ok. 20 min w 180oC.
Ozdobne ciasteczka
Składniki:

Na ślimaczki 1 porcję ciasta podzielić na pół, do jednej części dodać czekoladę, rozwałkować 2 placki, położyć jeden n drugim, zwinąć roladę, schłodzić, pokroić na plasterki, piec 10-15 min w 190oC, na bakaliowe 1 porcję ciasta zagnieć z rozdrobnionymi bakaliami, uformować placuszki, piec jak ślimaczki, na kulki i romby 2 porcje ciast wymieszać z twarogiem, z połowy uformować kulki, resztę rozwałkować i pokroić na romby
proszkiem do pieczenia, pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, dodać do ciasta, rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy, wymieszać, dużą łyżką wykładać ciasto na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, piec ok. 20 min w 180oC.<br>Ozdobne ciasteczka<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Na ślimaczki 1 porcję ciasta podzielić na pół, do jednej części dodać czekoladę, rozwałkować 2 placki, położyć jeden n drugim, zwinąć roladę, schłodzić, pokroić na plasterki, piec 10-15 min w 190oC, na bakaliowe 1 porcję ciasta zagnieć z rozdrobnionymi bakaliami, uformować placuszki, piec jak ślimaczki, na kulki i romby 2 porcje ciast wymieszać z twarogiem, z połowy uformować kulki, resztę rozwałkować i pokroić na romby
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego