posypać mąką i mieszać na gładką masę dolewając bardzo powoli mleko. Następnie wbić 1 jajo i dokładnie wymieszać (nie dodawać drugiego jaja, jeżeli ciasto będzie lepkie).<br>Na patelni rozgrzać bardzo mocno oliwę w ilości wystarczającej do głębokiego smażenia. Ciasto serowe nakładać na patelnie łyżeczką, 1 czubata łyżeczka do ciasta = 1 placuszek. Smażyć przez około 1 minutę odwracając tylko raz. Gotowe placuszki wyjmować na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Podawać gorące!<br><br>sałatka ogrodowa <br>z <name type="prod"> "Fetą" Light</><br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 1 głowka sałaty, 1 pęczek szczypiorku, 3 łodygi selera naciowego, 5 rzodkiewek, 5 pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 ogórek, 1